Chaos Here

Saturday, November 3, 2012

Hidup nie tak semudah disangka

org rasa kita sempurna
tapi aku nak jadi org laen
lagi kaya, lagi baik, lagi kuat, lagi warak, lagi pandai, lagi sabar, lagi sopan dsb.
org selalu tanam rase aku nie jahat, aku sura nak aniaya org...aku rase putus asa...
ade adik beradik, ada sahaja...
ade mak, kadang2 kurang memahami,
ade ayah, taknak dgar....
tapi sepatutnya aku bersyukur....masih mempunyainya..
malam nie, semua nampai negatif
ya nampak tidak, baik nampak jahat, tak dpat dibezakan....
"lari dari rumah"...bermain2 dlam otak, inikah hasutan syaitan..


org kate hari2 gi cc maen game buang duit, bagi aku itu tempat aku lepas perasaan, duit boleh cari.....tapi kewarasan kena jaga....

p/s: byak  bende bodoh aku buat malam nie, aku tak dapat nak pikir dgan betul....aku sakit, aku teruk, aku rimas, aku lapar.....aku nie siapa??? dimana?? tolonglah aku

Thursday, March 10, 2011

Brain Awareness & Health Carnival 2011

Selepas penat sapu2 sawang kat blog nie yg dah lame giler tak update, gua nak promote stu program meranik lebih menarik dari filem Hikayat Merong Mahawangsa.

So, mari dekat mari rapat, kite tgok dulu apekah ia????

Gempak tak??? buleh tak nak sasaran 40 juta kutipan cam citer 2 Alam?? At least buleh lepas kutipan ngangkung pon dah ok…

Takde lah, sebenarnyer, kitorang pelajar Fakulti Farmasi, UiTM Puncak Alam buat event Brain Awareness & Health Campaign. Event Nie akan diadakan seprti berikut:

Tarikh:12 Mac 2011

Masa: 9:00 am – 5:00 pm

Tempat: Dewan MBSA Paya Jaras.

Paya Jaras?? Macam pernah dgar kan?? Kalau mase bazar Ramadhan, Tepung pelita Paya Jaras la yg paling femes emes kan…Nie Poster dier:

197248_1848387645727_1121766502_3302238_2420569_n

Utk maklmat lebih lanjut sila layari webpage FB kitorang….. Brain Awareness & Health Campaign sila Like…

Saya pada hari kejadian bersama 4 lagi kawan saya akan berada di Booth Common Disease. kalau kat poster tue, kawan saya translate Penyakit Umum….kelakar tak byinyer….mmg susah gak la kitorang, kena buat poster bagai semua dlam BM, Kitorang belajar dalm BI…rase mcam kne amik paper SPM BM balik la…dah berkarat la BM……

Antara aktiviti kitorang kat booth common disease ialah:

  • Signature kat papan booth kitorang
  • Pameran tentang kencing manis, darah tinggi, cholesterol, penyakit jantung. beserta kaunseling.
  • Dance pad
  • Kuart = Kuiz + Dart
  • Healthy Juice.

Kat sini nak cecite sikit aktiviti paling bes kitorang. yg part healthy juice tue. Yang nie kitorang buat jus yg paling bagus utk penghidap mane2 4 penyakit yg kitorang fokuskan kat booth kitorang.

Jus nie mmg secara tradisi(poyo) boleh diamalkan utk kurangkan simptom penyakit2 tadi. So sesape yg dtang kitorang akn tjukkan resepi dan bagi rase kat korung air tue. Kitorang akan tjuk la camner nak buat dan merasa skali air tgan kitorang.

So, kalau nak tahu kena dtang k. Jumpa kat sane. Kepada blogger2 yg nak kenal sape saya, dtang la(eh ade ker?)….kite buat gathering kat sane okay. Yg kuart tue ade hadiah k.

Tuesday, January 25, 2011

JPA dah masuk, and need broadcast!!

Yay, JPA dah masuk, aku buleh nak proceed utk buat contest kat blog aku...heheh, spend dlam 200 kut buat bagi giveaways kat peserta yg menang...huhuhuhu....Jahat tak...takpelah, portion sikit jer tuh....dah 4 mgu masuk belajar, arinie bru dapat duit JPA....mmg lah aku hidup melrat, kawan aku ckap aku diet tak makan malam sebab takder duit....nonono, aku diet sebab nak dapatkan berat yg unggul utk aku....lol~kebetulan mase tu tgah sengkek je...tapi sebab bila tak makan malam, nampak cam aku tgah catu duit kan...hohoho...

Stu lagi, kitorang nanti dlam cuti nie nak gi India kot, nak buat Community Service kat die nyer hospital2, melawat2 org kat sane, bagi dorang community servoce cam health campaign ker, ape ker....tapi yg masalahnya sekarang, lecturer kitorang ckap suh deal ngan org TV...ai..lecture aku nie, lelebih lak kan....dorang ckap dari situ buleh buat sponsor, sebab kitorang tak cukup sponsor skarang....alololo...duit JPA cukup2 utk buat belanja dlam sem aja....ade sape2 kawan blog aku ade link dgan TV tak??? kitorang tak tahu pon nak start camner kalau nak deal ngan org TV, sumer takde pengalaman pong.....any advice??

Monday, January 24, 2011

Apakah ini kesannya??

Sekarang nie aku dlam proses diet…huhuhu….rase cam perut kurang mengembang dh sekarang…tapi the bad thing is…always cirit….aduyaai….aku dah kurang kan makan, tapi naper asyik cair jer nie?? adakah ini kesan smapingan nya??? ade penjelasan utk aku tak??? Bibir mula merekah, bdan terasa lenguh2, aik…kenapa jadi begini??? aritue, sebab dah lame tak makan malam, skali malam tue gi makan Chicken Chop jer, muntah2….eh, pelik lah ngan badan aku sekarang….

ANYBODY CAN HELP ME???

Saturday, January 22, 2011

Survey Reunion Kelas

Aku nak mitok maaf la kalu ado lagi hok belum aku invite, tok ingat sgat pok2 nie guna namo gapo, kalu sek2 mg raso ado lagi hok tok keno jeput, tolong jeput deh….Reunion nie cadange Cikgu Azni tau….

Sebelum tue, nak buat survey dulu la, sek2 mg nak buat reunion nie mano? Aku ajat nak buat dale cuti nie….aku kelik lambat sikit….ari isnin baru kelik….aku ado kijo kat USM.

Nak Reunion Kat Mano?






Berapo Haribule?






So, guano cadange demo….nak undi tue pikir dulu la….main nak gi jah, lamo jauh ke tokse gi la pulok….okay, nanti gapo2 aku update la, bayar berapo sore, sapo hok kutik pitih, sapo keno wak gapo!!! okay, sekmu setuju kedok benanyo nak buat reunion nie???

Gapo2, komen kat bowoh nie, pakai Anonymous pon takpo….asal aku tahu gapo sek mg nak oyak….ghoyak pio hok komen tue

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...