Chaos Here

Tuesday, May 11, 2010

~TomYam Night~

Sempena ketiadaan mak n ayah aku nih, so kene lah masak sendiri...pikir punyer pikir terpikir nak buat Tomyam....

Nasib aku yg kurang baek lagi ...gi Pasar Basah Tumpat sumer kedai dah tutup....
tgal stu kedai makcik nie jer....so dpt gaklah beli kubis bunga, serai, cili api, carrot ngan makcik tuh bgi free tomato.....hehehe...dier tgok budak laki yg beli...tye aku reti ker buat Tomyam....hahaha...Kalo makcik tue terbaca blog nie, terkejut tgok aku buat tomyam nih....

Daun limau purut gi amik kat rumah kawan aku jer...dier pon dtang teman aku tido malam nie...aku takut tido sesorang..hahaha...

Pukul 8 mlam aku start prepare brg2 nak masak nih....

Nie Dier Bahan2 nak buat TomYam
(terkilan cendawan takder kat pasar tadi)


Ayam yg jadi mangsa cincangku
(Kat kedai pon takdapat ayam byak nie)

Kawan aku faiz tuh, aku suh dier masak telor dadar, ngan masak nasi....hehehe..padahal aku mals jer nak masak mende tue....

Nie la Faiz, bakal cikgu tekun pecahkan telur

kat kedai haram takder telor dadar camnie
(memang ler, maner nak ader yg jual camnie)

koya memasak
(koya = Perasan)

In Da Making


Telur Dadar yg gemuk kat tgah nie takkan jumper kat kedai
(thunmbs up to faiz)

Tue dier, hasil memasakku....nyum nyum...
(rasa tomyam mmg amat jahat sedapnyer)

disebabkan terlalu sedap tomyam yg aku buat, we end up wit aku makan 3 pinggan nasi, kawan aku nambah gak 1 pgan rasenyer...hehehe...kat sni nak ckap kat Faiz Razak, thanks teman aku tido...thanks gak tolong masak nasi ngan goreng telur dadar...kredit to faiz....telur dadar tue sedap...ngan masakan aku smalam, Puncak Alam Corner ngan Warisan Bonda pon kalah teruk wei....sebab malas nak buat air, gi beli air Kickapoo pastu tambah ais jer....hehehe..bujang biaserlah biler dah malas...

P/s: Hei geng PA 12, aku dah kuasai satu masakan, korunk biler lagi?? kan dah janji balik rumah berlatih masak....sem depan kan nak buka puasa ngan masak sendiri...

2 comments:

bunga said...

haha. praktis masak la ni? ok la tu pandai masak tomyam. parents ko g ane?

shapoji said...

parents aku gi jage anak sedara ku yg ke-8....
pagi tadi baru balik...hehehe...
aku mmg dah expert pon buat tom yam sebenar nyer...tak yah praktis2 pon....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...