Chaos Here

Friday, June 25, 2010

Etok oh kotE !!!

entry nie tak der kaitan ngan perkataan no3 tuh...i taknak jadikan blog I jadi bhan puaskan nafsu blogger sekalian(cewah, kiter banned ariel peterporn)

nie ha, mak bedah ker popo ker aper ker nie nak citer...satu lagi makan kgemaran aku yg hanya ader kat Kelantan(pasar malam p.alam dah konfirm takder,takyah berangan nak cari). Nak tgok ganer etok tue? ha gini ha...cam ank tiri sepupu sepapat angkat mak kerang gitu!! bentuk seakan samer, tapi kulit lebih licin sebab pernah pakai loreal(jadi duta lagi) kerna dirimu begitu berharga...heeeeee!!!!

upload gambar skali terbalik, mlas nak reupload, asal still nampak cam etok sdah!!

ader warna kuning ngan itam jer pernah aku mkan sjak bangku sekolah(ceh! ala2 nostalgia plak mkanan)...kalo saper jumper warna putih ker merah ker, jgan kuar metro ckap jumper etok ganjil dirumah kamu!!(cam sorang cikgu yg jumper monyet pale kucing, google dulu, bru buleh heboh de2 plek)...heeeeeeee!! lagi...

care masak dier yg pling femes ialah etok yg dapat tue gaul ngan ramuan spt gram+serai+paper bhan lagi aku tak thu(FYI, I x penah jaul etok), pastu samada di salai atau dijemur hga tuan kedai tue rase dah masak buleh jual customer buleh mkan... tapi cam ader gak spesel kes etok2 yg besar2 tue orang makan rebus katok serai(x reti nak KL kan rabus katok serai).....heeeee!!!

pastu biler dah masak tue, etok slalu dijual dlam nyiru..pastu kalo org nak bli ker, rompak ker, makcik jenab jual etok, dier akn gune care klasik sket, bungkus dlam kertas srat khabar bentuk kon(kalo dlam plastik femes emes bungkus, hram aku bli, misti tak sedap)... tapi ksedapan etok bukan kat bungkus nyer, tpi rase nyer lemak gitu...nak intai bdan etok tak, 18sx sket...TADAAAA!!!! tgok kat bwah nun(bkan tgan aku)

Lemak berkrim putar rasenyer

salu org mkan etok kne ader skill..skill nie kne pelajari sjak kat tadika lagi...so FYI, org kelantan jer yg thu makan...saper thu makan siler ckap canner care nak makan etok...I mlas nak trangkan(maybe org yg pernah ader kaitan ngan kelantan pon thu kot)....bukti org lain tak reti mkan ialah, kakak ipar aku, org Pahang, dah 7 thun kwin ngan abg aku still tak thu nak bukan etok tue...so abg aku la yg tlong bkakkan utk dier mkan...so sweet gitu!!!
bler bukak byi slurrrpp2 sket....oh sedap!!! try la dtang klantan makan....It is a challenge for u all yg x pernah rase!!!

p/s: word kote tue adalah terbalik word etok...Fami, budak klas aku yg ckap hal nie....lgi satu etok asal sungai!!!!

1 comment:

deefaLya~ said...

housemate sy suka makan etok!. =)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...