Chaos Here

Thursday, June 24, 2010

Perihal Mee Chambor yg femes kat Kelantan

Kalo saper penah gi kelantan misti tergiler2 nak pi zon bebas cukai spt Rantau Panjang o Pengkalan Kubur(rasenyer dulu kubur byak kat sini, tpi skang tah kemana dah)...terutama Mak Bedah ngan Kak Kiah yg dah lamer duk ngidam nak beli priuk besar nak tayang time kenduri kawain nanti, tak pon set pinggan mangkuk maser rayer nanti....so, geng bapak2 pon kne la hulur 2,3 ratus to kaum2 ibu yg kuat menayang nie...geng bapak lak duk giler nak beli jersi pader musim cuti nih....tak paper demam world cup nie(like i give a shit to world cup, screw the dummies fight for a ball, hates them)

sesudah beli dan tak belah2, time nak mkan misti, wajib, afdal kalo tempah mee chambor utk org yg slalu dtang la...kes depa mmg thu nie hidangan istimewa dri Thailand nun...mmg ader kat sempadan jer....saper yg tak thu kalo dtang sini kne rase...

Hidangan dier cam biase, nak tkar mee to behoon ker, kuey teow, maggi, pad thai (cam beehon tapi lebih tebal) pastu ader letak lauk cam steamboat pyer tue

Aku nie yg mmg anak mix kelantan(mix negeri jer) nih mmg gilo bebeno ngan mee chambor...cam dah kne mandrem la gitu...aku pon tak thu naper...blik jer cuti misti nak pgi sini....aku tak thu ler aper yg dier letak mmg sedap..skali rase nak lagi dan nak lagi....so apekah ramuan "istimewa" itu??? spender??? tetttttttt!!!!!(kalo btul la, jename aper rendam kak?)

aku rase dah buleh cam sjumlah duit JPA aku dah kekedai mee chambor nie....harharhar...
dulu aku ske mkan kat Kedai Mee Chambor Yala, tpi skang dah tutup...skang nih gi slalu kat Kdai Kak Soh...aku rase la...Kak Soh tue dah santau Kedai Yala tue...samapi glung Tikar...tettttt!!!! tettttt lagi!!!! x baek tau...ape la korunk nie....(mmg bsuk hati kalo btul)

Dgan gaya mulut ternganga, I pon ranggos Mee Chambor yg sodap

dah2...saper yg nak rase tue hidangan Mee Chambor nie harge RM5(mak ai) dan mmg amat mahal kalo kat klantan nie...tapi aku still pergi gak.....kalo krunk tak nak jadi Chambor Addict cam aku jgan acu cubo try test nak make!!! Gue tak nak jamin korunk...heeeee...paper pon slamat la mencuba kalo korunk dtnag kat kaw. bbs cukai nie....hidangan wajib katakan.....heeeeeeeeeeeee !!!!!!!!!

p/s: lyan dlu lagu Wonder Girl yg bru, 2 Different tears (eng), (kor)...slamt lah....

5 comments:

shapoji said...

:a: sajer nak test emoticon...hehehehe...
best la...page bru nie aku tgok...

rizputra7 said...

macam pekat jer kuah mie tue...nak kena try nie

Hapiz Rahman said...

macam sedap je.. huhuh :e:

shapoji said...

rizputra: pekat sebab nie yg versi bubur nasi a.k.a nasi air kalo kat klantan...sedap wei...try la...tak sah kalo dtang klantan tak rase nie...

shapoji said...

hapiz rahman: bukan stakat macam tapi memang sedap....tadi petang I bru gi makan...:d:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...