Chaos Here

Thursday, July 15, 2010

Stereotype: Kedai Makan

Pernah makan kat Kedai Makan Masakan Panas? (kat mane2 lah kan)
Trutama kalau dah malam..
Calon2: Student + Family kaya + Pemalas...
kan kan kan!!!!!

Selera makanan:
Student: Yg murah, byak, pelayan ala2 Maria Ozawa,
kalo pompuan nak gaya2 Ariel Peterporn (kalo mahal, balik membebel)
Pastu sambung2 meja kan...Kalu bulih gi kedai yg sediakan air free....
Family Kaya: Mhal x kesah(makin mahal makin kerap gi) finishing hiasan kne top2, pastu tempah ikan2 mhal pelbagai rase, mende2 celup yg ngrut mahal, tomyam cam sial bsar, pastu mkan tak abis pon...selerak byak atas meja
Pemalas: Nasi Goreng (jenis gorengan ikut turn) + Teh 'O' Ais (kalo x berduit, air kosong dlam glas besi kes tuan kedai kedekut)

Citarasa Kedai makan:
Student: Sepanjang sem gi kedai samer yg dah kne mark sebab menepati citarasa, tukar kedai makan kalo kuar ngan makwe or pak we belanja or bile JPA ngan PTPTN masuk, gi mkan Fast Food o Seoul Garden o Williams o Steven o Flamming O sumer tempat yg jarang bulih gi sampailah kopak, balik kedai awal sem..... *warna hijau tertakluk kpd selera setan
Family Kaya: Pusing2 ngan kete mewah (pling kurang BMW), nampak papan tanda restoran cam mewah, trus masuk, or gi kedai pilihan anak kesayangan, or bini kesayangan or gi kedai Jalan2 Cari makan syorkan, sebab si Serina Redzuan pernah buat byi cam senggama kat kedai tuh!!!
Pemalas: Gi kedai depan rumah, or sebelah tempat kerja

Biler nak tempah makan:
Student: Buat2 tgok menu, pastu tye member nak mkan per, then tempah yg smer ngan member (sbab member dier yg nak mkan utk dier), or yg lain pade member dier(tkut dpat sikit, sbab tkang masak tue msak skali, pastu bahagi 2)
Family Kaya:Tgok menu, pastu tye aper yg spesel kat kdai tuh, trus tempah, pastu tempah yg msakan pelik cam Tomyam Poktek lah, Pad Kapau lah, Ketam Masak Air Laut lah, kalu minuman lak, air jenis2 buah o yg blended pyer!!!
Pemalas: "Seperti biasalah kak yer!!!"

Maser Nak Byar:
Student: Tgu kwan paling berpengaruh bgun dulu, pastu dier bgun ramai2, pergi kaunter, beratur byar, tersengih2 sebab customer lain duk tgok2 kat dier( padahal blakang tuh TV)
Family Kaya: Bapak yg gemok gedempol bgun, gi kaunter, kuarkan dompet yg gemok gedempol, kuarkan duit besar2, pastu bile selesai, jalan mendada bangga....
Pemalas: Pgil pelayan kire baper, pastu duit letak atas meja, then tgu dpat duit bki kat situ gak...(mcam org bru bersalin koyak tuttt!!!, tak buleh nak bgun)

P/s: dpat idea nak buat entry nie sbab lecturer french tadi citer hal anak dier kat kdai mkan, then pjam siket2 ayat Hellioz...

4 comments:

matpek said...

minyak naik..makan pun kena jimat skrg..jpa xdapat lagi...

diyah_Noh said...

lawak la cara kau tulis....mcm nak kojol aku gelak....
apapun..betul la tu....agree

shapoji said...

har har har!!!! credit to hellioz ngan lecturer french aku....

Bulan Malam said...

haha sape la yg pemalas tuh

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...