Chaos Here

Friday, August 13, 2010

Really Needs Time 2 Shopping VS Puasa

Kerna henset kesayangan,I sanggup ponteng lab ngan Mr Omelo Aloysius, sebab tak nak ponteng sesorang, housemate I sumer terpengaruh tak pi lab Mr Omelo, (brani nak againts Mr Omelo yg bdan cam The Rock, mmg klau dlam kelas sumer cuak nak borak ngan org sebelah).....

So, seperkunjungan I ker Sungei Wang, per lagi, tershopping la kat Times Square sesorang (byi agak sedih, but shopping sesorang lagi bes, gi ramai2 byak songeh berlaku) terbeli 2 helai bju ngan beg sangkut (tak thu beg tue org pgil per) nak bwak gi kelas....

Rase puas ati giler biler shopping (lega cam tarik nafas panjang pastu hembus sambil depakan tgan). Nie la nak citer time puasa nie byak cabaran nyer kalo nak shopping....Contohnyer semalam, naik jalan bertingkat2 jalan2 masuk keluar kedai belek2 belah, kakiku terkrem, tue yg beli 3 item jer....biler dah krem trus terblah dri times square trus gi stesen monorail nak balik....

Sampai kat stesen KL Sentral kne jlan jauh lak....panas terik plak semalam, tgan duk cover2 belakang baju, tkut tgan jadi hitam(skrang pon dah itam, tapi tak nak hitam legam, jadi bhan budak2 nie). Sampai Kat Kl Sentral, tgu lak komuter, maser tuh dah rase cam suhu bdan naik, tapi mjur ader krusi bgi aku duduk(selamat kakiku)...

Nie ader stu citer nak citer, mase nak byar beg yg aku beli kat cashier( yer lah kan, maner lagi nak byar kat cashier la kan), dier Cina, (I try not to be racist), dier tye "sikarang puasa ka".... aku jawab " yer"....dier tye blik "tak letih ka"...I balas "dah biasa" (dlam hati byak lagi aku bermonolog, "pehal dier tetibe tye, off course la letih tapi dah biasa, dan terasa nikmat puasa, org yg puasa jer yg tahu")...pastu dier tye "budak besar maner dah buleh start puasa" aku ckap "10 thun dah buleh"... dier ckap "kesian nyer"... then aku blas ngan syum jer and belah malas layan provokasinyer , tapi I bermonolog dalaman " budak umur sepuluh thun dah buleh puasa even yg lebih kecil pon buleh la, tue la kelebihan org Islam, (no offense eh), kelebihan puasa aku tak buleh nak gambarkan kat dier, org yg puasa jer thu nikmatnyer, contohnyer biler berbuka, nak citer kat dier nanti pnjang lak nanti, tak terbalik aku ke Pcak Alam yg jauh nun, teak berbuka lah nanti aku" mjur aku tak lyan sgat, kaki dah letih, baik aku balik jer......(citer yg tader motif, tapi kisah benar okey)


Seni yg tak berapa seni, dihasilkan maser tgah dgar presentation Pharmacognosy ngan bdak2 kelas ngan Prof Webber skali, sguh bosan, maser aku present mgu lepas pon raser bosan even maser tgah present, tah paper aku present aku tak paham, buat2 pham jer, skrang masterpiece nie dah jadi wallpaper depan meja laptop aku, so inilah permandangan aku maser tgah tulis entry nih!!! kalo korang tgok masterpiece nie cam orang tgah guna laptop aku la....hehehehehehe....poyo disitu!!!

p/s: Maser masterpiece tue tgah dlam pembikinan, terserlah perangai Prof Webber yg sebenar!!! Banned...

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...