Chaos Here

Sunday, November 7, 2010

Diskriminasi Google Or……….

My BFF, Best Friend Forever a.k.a I cannot live without you (lol~), pernah gitau stu info menarik, pastu arinie, nak study BioTech, teringat nak buat….

Cara dier camnie….Cuba taip 3 suku kaum utama kat malaysia….Melayu , Cina , India… kat google…wow hasilnyer mmg classy, very classy….Nak tgok hasil experiment aku

Tajuk: 3 suku kaum utama malaysia

Tujuan: untuk mengkaji hubungan antara 3 suku kaum utama kat carian google

Pembolehubah:

Dimalarkan:Carian Google

Dimanipulasikan:3 suku kaum ,Melayu , Cina , India

Bergerakbalas:Hasil Carian

Pemerhatian:

1)Melayu

melayu

2)Cina

cina

3)India

india

Perbincangan:

carian melayu lebih kepada XXX thing, tak kurang juga dgan cina yg dikaitkan “khinzir”, tetapi india yg lebih kepada makanan….

Kesimpulan:

Hasil carian Melayu paling bongok utk diketahui….buat malu jer wei!!!!

Jap2 nak ckap, adakah betul google descriminasi….tidak sama sekali…hal begini terjadi biler org melayu sendiri, dlam masa2 skarang nie duk sibuk duk cari mende2 lucah…nilah jadinyer…auto search kat google dah jadik gitu…bangsa kiter sendiri yg bawa palat….now taste what u deserve…tak malu ker wei….bangsa kiter sendiri..Jom sama2 kiter jaga bangsa kiter sendiri….bukan maksud aku utk mengajak kiter sumer berassabiyah, tapi memartabatkan bangsa sendiri dimata dunia top of the world!!!! Amacam Puas Ati??

p/s: BioTech tak start bacer lagi, time is running out….neves2….

10 comments:

Asrol said...

Salam.. Tapi kan.. Sebenarnya google ada jugak menyimpan cache carian kita.. Maksudnya, bila kita cari sesuatu guna google search, next time, bila kita cari lagi kat google search, google akan keluarkan cadangan mengikut carian yang biasa kita capai. Dan juga iklan google, bila kita selalu cari berkaitan IT, iklan pon kuar yang IT jugak, kalau kita selalu carik porno, iklan pon kuar la pasal ubat kuat la, tahan lama la.. mcm tu la.. Google akan syorkan carian yang biasa kita capai..

Eda Frida said...

Popo, What a shame to know dat. kita patut pikir camne nak ubah result search tu jadi gempak2. huhu. good luck study biotech (bosan thp dewa).
Asrol, lepas google tu make sure delete browsing history on every search engine kita guna, so dat our memory tak store lam internet. bahaya tu.

shapoji said...

Asrol: tkut nyer biler dgar gitu....knapa perlu google buat gitu???

eda: ko star takper lah....biotech tue ko ptik jari jer.....

pN.rOs said...

bukan google yang wat diskriminasi tetapi kita as user ni yang bermasalah...
google just adapt dengan apa yg kita selalu cari
"KITA" ye kawan-kawan hehe
p/s: pandangan aku jer

shapoji said...

yer mmg btul, kiter yg buat mende tuh jadi gitu....wow, malay so classy nowadays.....
Melayu boleh berubah, chaiyok2!!

Amir Izzat said...

kadang-kadang susah nak terima kebenaran..tapi itulah Melayu yg ada pada google...

shapoji said...

kenyataan menyakitkan....aduh!!!

Affan Ruslan said...

therefore it's our responsibility to change thst.

ada juga sstgh blogger gune keyword lucah, tapi entry tak lucah dgn harapan blh trap org yg google benda xxx tu. hehe

Asrol said...

Hehe.. google buat camtu supaya carian kita lebih efisyen.. act, cache bukan jerk save kat pc kita, tapi kat log server google mengikut IP address.

shapoji said...

oh, gitu...bru faham.....thanks anyways asrol....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...