Chaos Here

Wednesday, December 29, 2010

Blogwalkinglah Kamu Wahai Blogger

Blogwalkinglah kamu blogger, sebelom kamu diblogwalkingkan. Eh, ungkapan tuh tak masuk. Jgan tekan button x lagi. Bace dulu ape yg saya nak katakan. (x semena2 ada gak yg tkan sambil kata, “whatever”.)

blogwalking1

Amaran: Jikalau kamu Hanis Zalikha, Ben Ashaari, Just Khai atau blogger otai lain yg mane tahap dah tak perlukan shoutmix/Cbox, buleh abaikan entry nie.

Ade org ckap, org yg gemar blogwalking adalah secara tidak ikklas melawat halaman blogger berpotpetpotpet. Pastu yg buat kunjungan balas juga tidak ikhlas kerana hanya untuk membayar hutang blogwalking, blogger lain. So, hidup blogger penuh ketidakiklasan la kan. Disini menampakkan bahawa blogger hanya desperate utk menjadi popular dgan mninggalkan kesan kotoran mereka di rungan berbual blogger lain? anda setuju?

maria

I agree but not agree. Mmg ramai blogger yg desperate kan? Tapi my disagree said, “we have to!!!” Sebab tue saya ckap blogger2 otai buleh abaikan entry nie. Dorang mmg ada pembaca yg setia. My disagree point is, blogwalking is a must, sebabnya, siapalah kita.

Kalau kamu artis, ade rupa model, pastu jenis yg mempunyai bakat terpendam dlam berblogging, atau kamu jenis yg tak malu dgan duk tayang2 rakaman panas kamu, atau kamu jenis yg copycat, mmg kamu akan cepat femes dlam dunia blogging. So, the others, penyelesaiannya, bergelutlah merebut tempat dgan berblogwalking.

Kalau nak maju jgan malas, macam saya, awal2 berblogging sgat2 malas, jrg sgat berblogwalking. Tgok lah, dah setahun berblogging, bru ciput 200++ follower. Yg btul2 baca blog ade lah dlam 10 org, yg lain dtang baca bila saya kerah, carenya, blogwalking. Dlam 2 bulan nie yg mane jadi rajin sikit2, bru dapat 200++ follower tuh, kalau tak, 5 org pon tak lepas.

Nak ajar korang camner nak blogwalking, tapi aku pon tak reti, so aku bgi jer link nie tuk korunk. Blogger2 baru silalah belajar dari sini.

~Cara Blogwalking Yg Efisien~

So skarang korunk dah nampak tak permainan dalam dunia blogging, blogwalking is a must unless korunk ada ciri2 yg aku bgitau kat atas tuh. Walau dorang otai, tapi still ada yg blogwalking gak, sebab dgan cara itu juga mereka naik ke puncak. Yg pling aku perasan la, Blogger Anatasyea – Cerita Sebalik kanta Coklat, salu jer ade kat ruangan chat, tgalkan jejak die, hasil nya? tgoklah, entry2 dier, comentor always lepas 30 keatas. Selain senang nak tambah follower, traffic korunk akan naik berganda2. Try lah, walau korunk tak buat entry pon ramai gak yg dtang jenguk blog kamu.

p/s: walau tak ikhlas mane korang lawat blog seseorang tuh, cubalah sebaik mungkin utk mengomen atau geledah die punya blog. Dunia is a Karma, what goes around, comes around.

11 comments:

zuhanismohamed said...

aku tergolong kot dalam 10 org yg baca blog ko btl2 tu..haha

touya said...

aku jarang baca blog ko , nie kali pertama aku singgah blog ko kot ?

shapoji said...

@zuhan: ko adalah salah 10 org yg btul2 bace blog aku.....

@touya:aku pon jarang gak tersampai kat blog ekau, tapi aku akan cuba sedaya upaya sampai kat blog follower aku...

NAZRUL AZAT said...

aku jengah cje blog kau tiap kali ade entry baru, kalo xsempat nk komen sori ye huhuuu

shapoji said...

nazrul azat: kau pon salah 1 dr 10 pembaca aku yg setia, aku tahu siapa pembaca aku yg setia.....thank anyway for before....

touya said...

nak dapat pembaca yang setia memang susah .

fhana hunnae said...

OWH macamtue eyh?? hahah btw teruskan menulis yaaa!! fb kadang2 membosankan..huhu

Nur Fannun said...

blogwalking blh tingktkn trafik & sgt sesuai ble tak update entry..

Joy Norin said...

selalu singgah tp x komen..huhu..

Hidayati said...

Blogwalking ibarat ziarah teman2 atau windowshopping. Hidup hambar kalau kita tak jalan2. Begitu juga dengan blogging. Kalau tak walking, bosan sungguh dunia blog kita.

Anonymous said...

http://www.maps.google.com/ - [url=http://www.wikipedia.org/]wiki[/url]
mail

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...