Chaos Here

Wednesday, December 1, 2010

Entry Sejuk ala2 Cameron Highland

Sebab arinie aku praktikal utk shift petang, buleh ler aku bgun lambat, kesnyer condition kat kawasan rumah aku nie dah macam kat kawasan Cameron Highland la sket. sguh sejuk, lena btul tido tadi. Kawasan udara yg berkabus, sawah nampak mcam ladang teh, parit depan rumah nampak cam jeram2 kat atas bukit, aper lagi, tadi bangun trus keluar rumah trus hirup udara segar yg mana kat bandar tak buleh dapat, joget2 aerobik sikit depan rumah, pastu masuk rumah makan Nasi Berlauk beli kat Pasar Tumpat.

FYI, aku x pernah lagi pergi Cameron Highland. Tak thu kenapa, sebab dulu mak ngan ayah jenis save duit utk pelajaran kakak2 n abg aku. Mmg kitorang tak pernah melancong cam tempat yg mahal2 gitu kat Malaysia, tak mampu nak pergi. So skarang, aku rase dah tak perlulah pergi lagi, sekarang nie aku dah dapat penginapan percuma selama sebulan di Cameron Highland, Tumpat, Kelantan. lol~

pahang-cameron-highlandDisini aku menawarkan kat saper2 yg nak bercuti kat sini, masih ade lagi 2 bilik kosong, sementara tawaran masih ada, jgan lepaskan peluang, cumer kos makan kene charge sikit, kami menawarkan masakan Kelantan ala2 Negeri Sembilan totally homemade. Antara aktiviti2 menarik adalah memetik buah kelapa – bantuan beruk juga disediakan.

p/s: Kakak aku pinjam Digicam aku utk gi dinner, tak dapat nak ambil gambar menarik sekitar rumah aku spt skang nie, cis. Kena mintak charge ngan die nie.

3 comments:

mie said...

lama xpergi cameron highland..
heheeee

zuhanismohamed said...

same ah family aku pun xpernah pergi tmpat best2 dan mahal..mak aku kata kmpul cuit sendiri pergi sendiri nanti..

shapoji said...

yer btul2...pesanan yg same...kumpul duit pgi la sendiri....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...