Chaos Here

Wednesday, December 22, 2010

ShoutMix Vs Cbox: WWW

WWW tu stand for who will win. Dorang tak bertanding pon, tapi yg mane lagi bagus. Ok, lets terjah.

ShoutMix ngan Cbox tue dua2 bende femes yg org guna utk blogwalking, tagging, messaging between blogger. Skarang nie kalau tgok macam2 bentuk tempat chatting blogger, ade kartun ade terapung, ade tersorok, kaler tue kaler nie, semuanye ade. Tapi yg mane satu korang prefer? Shout Mix or Cbox?

Aku prefer ShoutMix, sebabnye hanya satu jer. Yang nie.

shoutmix

ShoutMix

cbox

Cbox

Bile nak blogwalking jer, kne tulis balik name ngan URL.So skrang, saya menyeru semua blogger menggunakan ShoutMix instead of Cbox, ini akn senangkan org blogwalking kat blog anda, senang org upkan traffic.

Kalau seratus blog pakai Cbox, alamat letih gak kan jari nak blogwalking.Sape yg masih pakai cbox, tukarlah pakai ShoutMix. Sebarkan lah mesej nie. Korunk jgan salah anggap lak,

p/s: Aku bukan agen ShoutMix. Ini utk senangkan sesama blogger jer.

15 comments:

Syira ITIK KEJ♥M said...

SANGAT SETUJU. HARAMJADAH NAK TAIP BALIK URL BLOG KITE NGAN MSG....

SHOUTMIX JUGAK YANG BEST :D

HIDUP SHOUTMIX!!!!

shapoji said...

gogo chaiyok shout mix....

Aimifiqa said...

betul2. suke shoutmix lg sbb dy da save kite punye nama n url. kalo cbox kene tulis balik.

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

setuju..wal;au pun ramai yg kata Shoutmix tu menyusahkan dan selalu wat hal..tp lenguh beb nak taip..huhu

Red Apple said...

dua-dua pon boleh~ tp shoutmix better kot :D

efa said...

shoutmix is better..i like shoutmix gagaga :D

Fiqah Alias said...

fiqah pon prefer shoutmix jugak..=) ngee~ walaupon kdg2 shoutmix nie ad probs skit...tp it's ok!! (^.~)

shapoji said...

mmg lah, shoutmix nie, kalau tenet cam slow sket, kne reload la blik. tapi bile nak taip balik kite nyer URL kat cbox, it tottaly losing my appetite to blogwalking, kan kan kan.
so shoutmix better.

chuu said...

super nice setuju!

zuhanismohamed said...

aku dah terpakai cbox dl nak tukar macam susah pulak skg..huhu

The 7th said...

hello, personally ajak join contest The 7th, have a look at least! :)

www.t7th.blogspot.com :D

shapoji said...

chuu: winkly agree

zuhan: buleh jer, ko remove cbox tuh, pastu ko buat yg baru utk shoutmix.......

eiysya zasya's said...

err.. baru perasan pasal ni.. nway, saya guna cbox.. muahahha!


p/s:Percaya diri

Azra Rahman said...

Sorry, but aku rasa dua2 pun sama, tak kesah, blogwalking sepatutnya sesuai dengan terms,blogwalking.

Kalau betul ikhlas nak blogwalking, dan nak tulis kat box org tu, ini bukan hal besar beb, kalau nak yg menyenangkan kerja seperti yg kau ckp tu,aku rasa tu memang just nak harap org dtg blog kau dan tgk, dan buat benda sama, tinggalkan link dan org lain pun buat benda sama.

end up aku rasa berapa peratus je dr follower kau yg ikhlas mebaca setiap entry kau?diorg follow/ dtg blog kau sebab terhutang post kat Shoutmix.in fact, diorg just dtg and tinggal link and blah.So motif kau nak post entry semua?

Tak ada siapa nak baca. Bg aku, kalau org tu ikhlas tgk blog kau, dia akan at least memberi komen kat entry kau yg menarik.

Itu saja, jangan amik hati blogger semua, ini kenyataan kan? :)

have fun!

www.t7th.blogspot.com

shapoji said...

azra rahman: setuju, utk blogwalking mmg kite memerlukan chat box.. Tujuan ikhlas ke tak hal lain hal. Sebabnye, hidup kite penuh ngan pilihan. jika kita ade pilihan yg lebih baik, kenapa kita nak lepaskan. so dlam hal ini, shoutmix is better than cbox, so why not we use shoutmix? you see what i meant? yet, when i see my fren use cbox, still i use my finger typing my URL, ya, cause that the way we blogwalking. But why choose to be hard is life. Easy beezy cover girl. Use shoutmix.

Pasal blogwalking mmg perlu utk org yg takder rupa, takde market, utk blogger baru dlam menempatkan dan mencari pembaca, hakikatnya, adakah dorang tak dapat ilmu??? na, at least they get something, plus blogwalking is just like sharing, cause sharing is caring. we get a relationship at least.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...