Chaos Here

Tuesday, December 14, 2010

Tak suka sikap artis yg suka ……….

BERCERAI

Ya, saya tak suka sikap artis malaysia terutamanya yg suka bercerai. Topik nie jadi bualan hangat aku ngan budak2 praktikal aku semalam, gara2 aku ade terbace hal artis yg masuk Sehati Berdansa konon nyer kene suew, masuk yg terbaru pasangan Sein dan Nana jumlah yg bercerai dri siri realiti nie dah masuk 7 pasangan tau? Kitorang pon pot pet pot pet la kat pharmacy tuh, mujur bos tak masuk lagi. hehehe.

Ai, benci la nyah kalau sume artis bercerai je. Korunk ingat bercerai bagus ker utk institusi kekeluargaan. Anak2 lah mangsanya. Sian kan. DOrang tak pikir ker, bile anak2 dorang masuk sekolah, camner, kalau kawan2 tye mane ayah mane mak, buleh buat takanan tau utk budak2 tue, tue yg bertambah masalah sosial lepas tue ( isi karangan budak darjah 4), tapi ade jer yg okay.

SehatiBerdansaLogo

Currently 7 couple down, Who’s next?

Artis2 malaysia jenis tek pikir panjang ker? tapi kawan aku cakap sebab dorunk bercerai sebab cemburu. Die pernah nampak Sein ngan Nana kat ikea, mase tue tgah bawak anak mereka dua orang, mata Nana merah, menangis or masuk habuk? I tak tau la, dier pon tak tau aper citer dua org tue. Kawan aku sorang menambah yg Nana cemburu mase Sein berlakon Adamaya kot. Aku pon tak tahu nak ckap mane satu. Biasalah kalau cemburu, aku cakap, cemburu tanda sayang. Tapi kawan aku yg perempuan tak setuju, dier ckap, cemburu tanda sayang aper kalau dah makan hati. Pastu aku cakap Rosyam Nor ngan Aaron Aziz okay jer, steady meady gitu, bini tak femes pon, buleh jer kekal. Yg penting kene pikirkan juga hubungan suamai isteri walaupon duk berlakon peluk2. tapi kalau dah jadi artis tuh, dah pilih jalan tue utk kerja, tahan jer lah kan. Yg pentng pikir masak2 dulu sebelum bercerai tue sian kat anank2 korunk nakti.– nie lah yg kami bualkan semalam.

Konklusion nyer, kene slaing mempercayai pasangan masing2, jgan duk cemburu membabi buta. Kalau rase tak tahan gi amik kauseling, jgan duk dgar ckap kawan, kadang kawan saje je nak tgok keluarga kite musnah, dier ade mulihat lain. Pikir dulu masak2 yer wahai artis2 sekalian. (eh ade ke artis yg bace blog aku nie). lol~

p/s: selamat sudah post aku yg ke-100……rupa2nye pasal kes sehati bercerai rupanya. I’m happy blogging.

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...