Chaos Here

Wednesday, December 22, 2010

Tiket Habis , Apekah?


Cuti sem semakin habis, kelas dah nak start balik dah, parents aku tadi bising2 biler nak gi beli tiket nak balik ke U balik. (parents aku lak yg bersungguh). Mak aku duk bising2 kat dapur, mase tuh aku tgah syok blogwalking.

Tak semena2 aku sampai kat stesen keretapi, tye tiket pling awal gi KL biler. Aku ajat nak bergurau jer ngan org jual tiket tue, aku bajet tiket utk 30 @ 31 aribulan. Skali dier jawab, '”pling awal tiket ader 3 haribulan thun depan”, aku termangu-mangu, tye balik btul2, jawapan same, cis! tepuk dahi ke, tepuk tgan berdikir barat ke, dah takde guna.

Semua salah aku sebenarnye. Ramainyer org kelantan kat luar cari ilmu, aku yg leka nie konfirm2 la tak dapat tiket. Tak tahu lah nak balik cenggane nie. Nak tye Imaginary of Bokbong la, kete dier kosong ke tak.

Kawan aku suh cari tiket bas, tapi aku fobia la. Bas skarang semua la 2 tingkat, takut aku nak naik, lagipon kalau tiket keretapi abis, kekonform tiket bas dah abis.

Takpe lah, akan aku cari gak jalan camner nak gi balik nie, ataupon perluke aku gi balik, boringlah belajar. Tettt!! so aku nak sambung balik blogwalking.



Nah amik kau sedas, kpd sesape yg masih blum sedar, cuti dah nak abis,
gi cari cepat tiket nak balik, kalau nak rase gak, bring it on sister.


8 comments:

matpek said...

boleh je..no hal popo..

misSbLurRy said...

ala ....
ponteng seari
xde hal la...
attendant x amik lg kan minggu pertama

Asluvcat said...

hehe..cian..
naseb baek kte parent anta.
xya pk tiket..huhu
nyway, thanks..^_^

Anis izyan Abd Rahman said...

mcm tak biase je ponteng kelas

zuhanismohamed said...

malas gila nak balik sana..huh

ieMa ackLes said...

wauuu semangatnya nk msk sem..
bgs2..

shapoji said...

iema: nampak aku bersemangat ker nak masuk sem, tidak sama sekali.


zuhan, anis, matpek: kite pakat2 tak payah gi lah.

asluvcat: wah, awak dah lepas satu masalah utk dipikir.

Suhami Ahmad said...

Atok : Den dah kobaan jang...huhu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...