Chaos Here

Sunday, January 9, 2011

Broga Hill, Here I Come

Nie salah satu wishlist aku, jadi wishlist la time duit tak masuk lagi, kalau dah masuk tempat2 lain yg jadi wishlist kan….Anyway, mmg indah la kat Broga Hill, hilang rasa tertekan study, walaupon baru seminggu stat tau…hehehe

Nak cite kat korunk kat mane Broga Hill Nie, tapi, err tertidur dlam kete, sampai2 dah subuh kat Semenyih…hehehe, korunk google je lah kat ner Broga Hill nie, tempat yg mesti pergi dlam hidup…hehehe

SAM_2064

SAM_2093

Cantik kan!!! hehehe tak dapat ambil byak sgat gambar la, lupa nak charge Camera.

SAM_2094

Tenang2 Bukit Broga

Kalau korunk first time datang, korunk akan rase nyesal, sebab kat kaki bukit dier, hanyalah kelapa sawit pastu nak naik bukan main jauh, tapi bila dah sampai puncak, mak ai, semua rase leti hilang, mmg berbaloi la pergi. Jgan lupa bawak air tenaga, biasalah, pagi2 naik, mmg letih, mase kitorang naik tuh masih gelap, sampai tepat2 pukul 6.45 pagi, kat puncak pertama.

Broga Hill ni ada 5 puncak, kitorang hanya gi sampai puncak ke-4 jer, yg puncak terakhir, kena naik pakai tali…malas lah, sakit tangan. Mmg ramai giler yg gi pagi2 lagi, awek yg cun jangan kate lah, bersepah, sape yg bujang lagi gi lah kat Broga Hills nie, mungkin jodoh kamu ade kat sini. lol~

SAM_2073

Masih Macho

SAM_2078

Dah Gedik

SAM_2083

Ada kitorang disebalik batu, lol~

SAM_2088

Train

SAM_2091

Perut Fahmi terpaksa di-cencored, lol~

Rase cam nak pergi lagi, buleh kurangkan berat badan, dan mungkin kaki buleh jadi keting sikit, buleh la nak pakai skinny balik….huhuhu, rasenya trun gak berat badan kali nie….lol~

Jom ke Broga Hills, peace y’all~

16 comments:

Ujang9897 said...

cantik wei

NAZRUL AZAT said...

yes mmg best yeeayyyy

misyamissyou said...

uh..cm best je ni..teringin lak nak gi..huhuu

eesyaheera said...

tak ajak punnn. haha

suka cartoon said...

nice pic there..broga hill dekat jer ngan umah ..dah pegi..tapi tak penah samapi puncak pun..huhu..thaks for folo me..hehehe..

shapoji said...

@Ujang9897
cantik kan, rase cam bukit2 kat overseas kan.....

shapoji said...

@NAZRUL AZAT
ajak la kawan2 pergi mmg berbaloi, kalau rase tertekan mmg akan kembali fresh...

shapoji said...

@misyamissyou
pegi lah, mmg berbaloi...

shapoji said...

@eesyaheera
ee nak gi jugok ko, olos tok ingat nak oyak, tapi raso po fahmi oyak doh kot...aik...takpolah, byok lagi maso...hehehe...ajok shamir gi la nati...

shapoji said...

@suka cartoon
best kan...hehehe, thats easy, hubungan akan jadi kenal daripada tak kenal...

Shafiq Rosli said...

ble mau upload gmbr kt fb?

shapoji said...

@Shafiq Rosli
aku malu lah nak upload kat FB...hehehe...

ijatnuar87 said...

wah...lagi sorng pnjat bukit broga...kena pegi gak la kalu ginih,hehehe...biler la nak menjejakkan kaki kat sana...huhuhu

shapoji said...

@ijatnuar87
kena try at least skali jer....

kakchik@ella said...

comel la posing u ols sume.

Wan Gerrard said...

wah dh sampai ea..bgus2 =P

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...