Chaos Here

Wednesday, January 5, 2011

Dirasuk Hantu Kurusus

Apekah Hantu Kurusus? cepat2 teka….nak bagi kiss nie…hehehehe…takde lah…kalau korunk nak tahu, Hantu Kurusus nie adalah Hantu Kurus Usus. hehehehe. Nampak tak permainan dier???

Org yg kne penyakit nie same jer adalah org yg penyakit anoreksia nervosa, dimana seseorang itu merasakan diri nya gemuk, sehingga tidak mahu makan kerana terlalu phobia ngan kegemukan, menyebabkan, jadi malnutrisi, tak cukup nutrien dalam badan, kurus kering, boleh gak menyebabkan depression. Okay, get it?

nicole-star861

Antara salah satu mangsa Anoreksia Nervosa.

So sape yg kena penyakit nie? Ramai, selebriti2 terkenal seperti Nicole Richie Olsen Daughter. Aku rase aku pon nak kena penyakit nie tapi separa je lah, aku ada perasaan takut gemuk yg amat besar, tapi makan banyak, hasilnya terus menerus naik badan, so inilah yg dikatakan dirasuk Hantu Kurusus, masih tak sedar badan gemuk, terus menerus makan banyak, tak sedar dunia, mcam la ade org nak berebut makan ngan dier. heeeeee, so kat luar sana tue sape yg kena rasuk ngan hantu nie gak??? Jagalah pemakanan anda.

Tepuk dada, tanya selera, azam tahun baru 2011, nak kurangkan makan, nak kurangkan berat badan, nak kurangkan tido, nak kurangkan gelak, nak tambahkan aktif blogging, nak tambahkan CGPA. hehehehe.

p/s: "Hantu Kurursus" hanya rekaan semata2, jgan plak korunk gi cari kat kitab lame2, takde nye, kat kamus tatabahasa dewan mungkin ada.

24 comments:

lini hasnan said...

jum kita bersyukur dgn ape uang ade ;)

Cik Yana said...

erkkk~
hodoh gila macam hantu tulang da tengok :P

Wahida Nasution Thakhrim said...

kurus atau tak itu tak penting.. yang paling penting tu kesihatan mesti dalam keadaan terbaik.. jangan ada sakit2 atau pun penyakit yang kronik..

nelly said...

kurus sangat . .

matpek said...

gemuk kurus no dua..yang penting poket tebal, duit masyuk..lalalala

eesyaheera said...

erkkk, buruk benor dah tu rupa hantu kurusus.

aku taknak lah jadi macam tu. nak kurus sikit je. haha

si para para said...

err kurus sgt la... msti kurang vutamin C ni ka.hehe

shapoji said...

@si para parakurang semua nya...huhuhu

shapoji said...

@lini hasnan
tue lah, kan tapi kalau kita deserve utk dapat yg terbaik, kenapa tidak kita inginkan yg terbaik...

shapoji said...

@Cik Yana
hodohkan!! jgan lah sampai jadi gini...

shapoji said...

@Wahida Nasution Thakhrim
nasution, macam name lecturer french aku.....eh sorry, mgkin kebetulan jer.

shapoji said...

@nelly
kurus sgat pon tak besh...

shapoji said...

@matpek
aku tak kesah sgat, badan sehat pon tak po doh, tapi kalu perut bucit, pitih banyok, malu jugok nak tubik pong..

shapoji said...

@eesyaheera
jgan baiarkan anda dirasuk hantu kurusus...

Yanie J said...

Kesian! tulang je nmpak..iskkk

shapoji said...

@Yanie J
lihatlah tulang temulang ku, i want 2 be skinnnyyyyyy!!!

THE LEKAT LEKIT STORY said...

taknak kurusus.. nak maintain..

toyolkiut said...

wiwittt...
xrebah pula hantu2 ni bila bjalan ye..
boleh kuar jogging lg tu..

shapoji said...

@THE LEKAT LEKIT STORY
kalau dah BMI unggul maintain jer lah...tak perlu krus2 sgat...

shapoji said...

@toyolkiut
tulang dier masih ader...tue yg jadi tak rebah....

Lina_Lin said...

scary nyer badan nicole tue..
mmg la nak kurus,tp tamaw la smp cam tue..

shapoji said...

@Lina_Lin
dah macam scary movie la kan...

Ujang9897 said...

hilang selera aku..hahaa

12345:) said...

pelik. dorang rasa lawa ke KURUS GILA cmtu? -.-

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...