Chaos Here

Sunday, January 2, 2011

Kekanda Adinda Hipokrit

Korunk pernah dengar tak lagu “Kanda Adinda” nyanyian Atilia dan Monoloque. Aku tak kenal sape gerangan Monoloque, dan tak nak ckap pasal dier pon. Who the hell is him, I dun f’king care. Sebelum tue kita dgarlah lagu Kekanda Adinda nie. Nah, lirik pon saya bagi, buleh la karok skali. Layann… Yg I gariskan tuh lirik yg Atilia Nyanyi atau pon bersama.

Oh Kekanda jangan irihati,

Dinda naik pangkat lagi..

Oh Adinda, Kanda mana dengki,

malah Kanda support bini..

Jadi Dinda mahu mengambil masa

Tapi Kanda mahu segera,

Dinda ingin berjaya dalam kerjaya,

Tapi Kanda mahu cahaya mata,

Dinda belum bersedia,

Kanda dah beria ria,

Jadi yg mana satu?

Tak perlu bertengkar,

Tak perlu bermasam muka,

Oh Adinda, tolong jangan lekas curiga,

lekas cemburu buta

Oh Kekanda, Dinda perlu berhati hati,

tak rela dikongsi,

Kanda kerja overtime, terlebih masa,

Itu yg Dinda harus berwaspada,

Ini semua demi masa depan keluarga,

Dengan Dinda atau sebaliknya?

Kanda kerja malam,

Dinda kerja siang,

Jadi bila nak bertemu?

Tak perlu bertengkar,

Tak perlu bermasam muka,

Oh adiwira, dewataku, mari ikut cara Dinda!

Oh Tun Teja, intan permata, mari ikut cara Kanda!

bagaimana? bagaimana kita nak selesaikannya?

apa keputusannya?

Oh Kekanda mari Nyawa, kita cuba komunikasi!

Oh Adinda mari Sayang, kita cuba toleransi!

Walau kita janji sehidup semati, kita berlainan,

Kanda polar kutub Utara,

Dinda kutub Selatan

komunikasi, sikap toleransi! itu yg kita perlu,

Tak perlu bertengkar,

Tak perlu bermasam muka,

Walau kita sering dgn cara masing2,

Kanda yg Perdana,

Dinda yg Utama,

Kanda sgalaNya..

Dindalah Nyawa,

kita tetap bahagia bila bersama sama

bahagia bersama,

bersama slamanya,

bahagia slama- lamanya!

Best tak lagu dier, tak best pon bgi aku, nie aku personally rase lagu nie tak best, tak kesahlah, mmg tak best. Aku tak paham kenapa org duk suka lagu nie. Aku kalau dgar lagu BM aku akan hayati lirik lagu dier. Kesan die, bile aku hayati penemuan terbaek yg aku jumpa. Terjah.

Alahai, bunyi macam mudah aje dalam mempertahankan sesuatu rumahtangga kan?…Hakikatnya, Atilia tue, mcam nie ker?? eh, kenapa aku serang Atilia plak nie, aku pon tak thu, aku rase semacam ngan dia, aku rase aku dilahirkan utk jadi sworn enemy dier.

Ai, akak nyanyi cam mudah jer, bunyi cam romantik jer, dulu duk berpegang, tarik tolak menari ngan suami, tup2 BERCERAI….tue yg buatkan aku kalau dgar lagu nie aku meluat. Tapi aku tak pham kenapa aku duk sibuk ngan hidup Atilia nie. Jari aku duk bergerak2 lagi menaip entry nie. Tak kena lansung, bagi jer org lain nyanyi, tue mgkin buat aku buleh terima lagu nie.

Bila aku duk pikir balik cam takde point aku nak emo2 kat sini, dier tak kenal aku walau aku tahu dier anak Salamiah Hasan. SALAMIAH HASAN? erkkk!!! Seorang tua yg masih belum insaf, menyeksi sana sini.

Sekali lagi aku belum pham, kenapa tak cukup anak, emak plak aku serang. Ish ish!! Maafkan aku tapi ini kenyataan. Kalau mak aku fesyen gitu, aku taknak balik rumah, aku malu. Nak kenal Salamiah Hassan? google lah sekdiri. Reti kan guna tenet.

Sekian entry nak tjuk lagu yg tiba2 aku teremo. “I’m soriiii” bak kata Amer Raja Lawak yg tak Lawak.

p/s:kat mane ek amer tue skarang nie?? melawak lagi ker kerja dier?? tak lawak pon. Man Belon lagi lawak.

7 comments:

NAZRUL AZAT said...

lantak dorang laaa, huhuuuu

matpek said...

susah jugak kalau hidup ni kerja nak puaskan hati semua orang...

teringat zaman2 butterfingers dulu..banyak lagu si loque ni jenis santai n kadang2 pelik gak tp best..

Anis izyan Abd Rahman said...

lagu diowunk comell giler kowt
ahaha

misyamissyou said...

nyanyi n lagu je pon..xde kne ngena ngan hidup dia..haha

Afzainizam said...

Welcome..Happy..New..Year
╔══╦══╗╔╦╗  
╚═╗║╔╗║║║║ 
╔═╝║║║║║║║ 
║╔═╣║║║║║║    
║╚═╣╚╝║║║║    
╚══╩══╝╚╩╝
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Selamat Tahun Baru Dengan Azam Baru
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Selamat Maju Jaya... Di harapkan Tahun ini adalah terbaik dari sebelumnya...

Bulatkan tekad mencapai impian ... Bukan sekadar manis dimulut.. Bukan sekadar hangat-hangat tahi ayam

Haa Fakihah said...

tulaa. tp x brani ckp. :) sb msing2 ade hdup masing2/ :)

shapoji said...

@Haa Fakihah
saye sje jer nak bikin panas....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...